HARAS QUEIRAS

brazilian sport horses for showjumping


   Tervetuloa Brasiliaan!   

Rafael Arruda Cerqueira on 35-vuotias brasilialainen kilpaesteratsastaja sekä hevoskasvattaja, joka jatkoi isänsä Ramon Fernandes Cerqueiran kolmisenkymmentä vuotta sitten aloittamaansa kilpahevoskasvatustyötä. Cerqueiran suvun harjoittama estesukuisten urheiluhevosten kasvatus on ollut hyvin arvostettua kotimaassaan Brasiliassa sekä muualla Etelä-Amerikassa, mutta myös Euroopassa kasvattajien ja kilpaesteratsastajien keskuudessa Haras Queirasin hevoset ovat hiljalleen herättäneet kiinnostusta.
Jalostusmateriaalia löytyy nykyisin Brasiliasta suhteellisen hyvin, mutta uutta verta hankitaan paljon Euroopasta sekä etelä-amerikkalaisista ja yhdysvaltalaisista täysiverisistä.

Brasilialainen puoliverinen
Brasilialainen puoliverinen (brasileiro de hipismo, brazilian sport horse) on vielä nuorehko, mutta tasokas urheiluhevonen kaikkiin ratsastuslajeihin. Säkäkorkeus on 160cm ja 175cm väliltä, kaikki väritykset sallitaan riippuen perimästä. BH:n jalostukseen voi käyttää kaikkia WBFSH:n tunnistamia puoliverikantakirjoja, englantilaisia täysiverisiä ja arabialaisia täysiverisiä sekä niiden risteytyksiä.
Brasilialainen puoliverinen ei käy suoraan FWB-jalostukseen, mutta esimerkiksi KWPN-kantakirja hyväksyy BH:n, myös Zangersheiden pitäisi kelpuuttaa estesukuiset brasilianpuoliveriset. Brasilianpuoliverinen käy myös amerikkalaisen puoliverisen jalostukseen.


Hevoset

CalopsitaVIRTUAALITALLI | A SIM GAME STABLE